Steigerhout in huis! Een paar jaar geleden begon steigerhout een trend te worden rond het huis. Hierbij dachten velen dat dit een trend was, dat dit niet een lang leven zou hebben, maar niets is minder waar. Steigerhout heeft zijn plek niet alleen ingenomen rond het huis, maar is bij vele huishoudens ook niet meer weg te denken in het huis.

Steigerhout in huis: Woonkamer

Een van de eerste plekken in het huis die steigerhout wist te veroveren, was in de woonkamer. Steigerhout oogt robuust en zorgt voor een warme uitstraling in de woonkamer. Al snel werden er verschillende soorten tafels gemaakt. Tafels met een open structuur, met vier poten en met een robuust blok als onderstel. Ook werd er met het gebruik van verschillende soorten beits geëxperimenteerd. Al snel won steigerhout zijn charme en naast de tafel kwam er steeds meer steigerhout in de woonkamer. Zo werd de tafel snel opgevolgd door een dressoir van steigerhout, een kast, salontafel en er is tegenwoordig ook behang met een steigerhout look te verkrijgen.

steigerhout in huis tafel     steigerhout in huis dressoir

Steigerhout in huis: Slaapkamer

Maar waarom zou je ook alleen maar steigerhout in de woonkamer gebruiken? Veel mensen staken de handen uit de mouwen en gingen met gereedschap en hout in de weer. Op deze manier creëer je een mooi meubel, die je ook nog eens zelf hebt gemaakt. Van kasten waren al vele voorbeelden, daar deze in de woonkamer al gebruikt werden. De volgende stap was het maken van een bed van steigerhout. Ook hierin waren er mogelijkheden ten over en creaties in overvloed.

steigerhout in huis bed     steigerhout in huis kinderbed

Steigerhout in huis: De gang

In het huis zijn vele plekken waar je steigerhout ziet terug komen. Zo worden vele mensen al verwelkomd door steigerhout in de gang. Dit geeft direct een warm gevoel van binnenkomst. Een spiegel aan de wand voorzien van een omlijsting van steigerhout, een kapstok waar je de jas aan kwijt kan of een ombouw om de radiator van steigerhout.

Steigerhout in huis kan je geen tijdelijke trend meer noemen.

Ook lezen