Steigerhout in de woonkamer was in huis één van de eerste ruimtes waar steigerhout terug te vinden was. Steigerhout heeft een aantal eigenschappen waar het zijn populariteit aan te danken heeft. Deze zijn o.a. het hout geeft een warme uitstraling, het is makkelijk te bewerken en is relatief goedkoop. Deze populariteit heeft ervoor gezorgd dat vele mensen met het hout aan de haal zijn gegaan en hun creativiteit hebben gebruikt om steigerhout op verschillende manieren toe te passen. Deze creatievelingen zijn wij daarom ook zeer dankbaar voor hun inspiratie.

Steigerhout in de woonkamer: Inspiratie

Om u mee te nemen in deze inspiratie hebben we een aantal uitingen voor u op een rij gezet. Bent u nieuwsgierig naar het meubel en/of product? Klik op de afbeelding om meer te weten te komen over het meubel en/of product.

Steigerhout in de woonkamer: tafel

Een van de eerste meubels van steigerhout in de woonkamer is toch wel de tafel. Een tafel van steigerhout geeft door zijn warme uitstraling een gevoel dat er geleefd wordt in het huis. Geeft het gevoel dat een kamer direct huiselijk aandoet. Misschien is dit wel één van de redenen dat er zoveel varianten te verkrijgen zijn van tafels van steigerhout.

steigerhout in de woonkamer tafel     steigerhouten in de woonkamer tafel     steigerhouten in de woonkamer tafel

Zo heb je een standaard tafel met vier blokpoten, maar zijn er ook uitdagende ontwerpen met tafelpoten in een X vorm. Naast de verschillende vormen wordt er ook gebruik gemaakt van verschillende manieren om het hout zagen. Zo kun je de planken recht toe recht aan monteren, maar het is ook mogelijk om het steigerhout in verstek te zagen. Steigerhout biedt zovele mogelijkheden.

Naast de tafel is er een diversiteit aan meubelen van steigerhout te vinden in de woonkamer. Waar het ooit begonnen is met het maken van een tafel van steigerhout is dit zelfs terug te vinden in de lamp die misschien wel naast u staat.

Ook lezen